Dolgozunk

Ti kérdeztétek, mi válaszolunk

Ha kíváncsiak vagytok min és hogyan dolgozunk, itt feltehetitek kérdéseiteket.
A feltett kérdések akkor kerülnek ki az oldalra, amint az adott téma felelőse megtekintette és válaszolt rá.

Az elküldéshez a gombot itt csúsztasd végig!

Eddig kérdeztétek

Megválaszolt kérdések: 546 | Válaszra váró kérdések: 111
Kérdés
Kérdés:
 
Kérdező neve: Glendower 2
Eddig 52 látogató jelölte hasznosnak
dátum: 2014. 04. 22.
 
Van-e egy limit a válaszra váró kérdések kupacában, ami felett válaszoltok a levelekre? :)
 
Válasz
Válasz:
 
Válaszadó neve: magus.hu-verren
Eddig 11 látogató jelölte hasznosnak
dátum: 2014. 04. 23.
 
:D

A hosszú hétvégét követően, azaz május 5.-től indulunk be hírekkel, összefoglalókkal, anyagokkal és helyzetjelentéssel itt a magus.hu-n, addig eltartanak az előkészületeink. A függőben lévő kérdések mindegyikére ott választ is kaptok. Időközben bővültünk, szépültünk, átalakultunk, okosodtunk: részletekkel anyák napja utáni hétfőn szolgálunk. Több törődést tervezünk, de ehhez kellett egy kis háttérmunka ;)
 
Online
 
Kérdés
Kérdés:
 
Kérdező neve: Tander Golton
Eddig 3 látogató jelölte hasznosnak
dátum: 2014. 03. 07.
 
Üdv, Verren Mágus!

Ha az új könyv megjelenési dátuma még nem foglalható smaragdtáblába, mi vóna', ha (az ígért csepegtetett tudás és szellemi táplálék mellett) a Fehér Páholy (Ti) addig piacra dobna egy modulversenyt? Akár tisztán elektronikusat, akár utóbb kiadhatót (Értsd: nem feltétlenül 300 oldalasat, csak füzetszerűt).

Azzal legalább unatkozó hadvezérek módjára elfoglalnánk magunkat. Néhány jót megtarthatnátok az új rendszerre (majd átírják a szerzők, ha kell), néhány jót meg azonnal ki lehet vágni a honlapra, csak hogy legyen mit olvasgatnunk! Az elektronikus változat szerintem 1-2 hónap alatt lezongorázható...

Hódolatom a Fényességnek!
 
Válasz
Válasz:
 
Válaszadó neve: magus.hu-verren
Eddig 1 látogató jelölte hasznosnak
dátum: 2014. 03. 14.
 
Üdv!

Itt a tavasz, mi is aktivizáljuk magunkat. A javasolt kalandmodul verseny nem rossz ötlet és semmi akadálya, de van pár formabontó ötletünk, amit útjára szeretnénk indítani (néhány héten belül az összeset). Az új könyv legnagyobb féke most én vagyok, ha ezt az akadályt leküzdjük, akkor már sima út vezet a megjelenésig ;)

A hódolatot továbbítom, ha megtaláltuk a fényességet, addig is köszönet a türelemért - a magusok legnagyobb varázslata ez :)
 
Kérdés
Kérdés:
 
Kérdező neve: Wulf
Eddig 8 látogató jelölte hasznosnak
dátum: 2014. 03. 05.
 
Sziasztok!

Valami tájékoztatót nem volna kedvetek lökni a népnek? :)

Nem tudjuk, hogy mi van.. Lohad a lelkesedés :)

De mivel a parázs még izzik, egy kis levegővel még könnyen fel lehet éleszteni Sogron lángjait! :)
 
Válasz
Válasz:
 
Válaszadó neve: magus.hu-verren
Eddig 0 látogató jelölte hasznosnak
dátum: 2014. 03. 06.
 
A legjobb tarini fújtatókat készítjük, még egy kis izzást kérünk! ;)
 
Online
 
Kérdés
Kérdés:
 
Kérdező neve: Thomas
Eddig 8 látogató jelölte hasznosnak
dátum: 2014. 03. 06.
 
Sziasztok!

Nagy a csend, pedig ilyen ínséges időkben bármi kis infó jól jönne. Tudom, hogy a sok munka mellett nehéz még a kommunikációra is odafigyelni, de verren kolléga elrontott minket, mikor napi szinten írta a válaszok tömkelegét és a posztokat. :)

Szóval kérlek Titeket, ne változtassatok e jó szokásotokon! Értem, hogy még folyik a fejlesztés, meg a tesztelés is esetleg és erről még nem szeretnétek kommunikálni, de sok-sok dolgot említettetek előzetesen is, amit viszont a "titkok" felfedése nélkül is lehetne.

Pl. csapat bemutatása, a már lemesélt próbakaland (rendszer nélkül), cikksorozatok, kulisszák mögött folytatása, Magus oldal fejlesztésének állapota, tervezett moduljai, stb.

Hogy az elvileg elkészült tesztelési élménybeszámolókról vagy alapkönyvbe szánt 1-2 képről (gondolom azért 1-2 már készült) ne is beszéljünk.

Nem baj az, ha akkor adjátok csak ki a könyvet mikor már tényleg úgy érzitek, hogy kiadható, de amíg dolgoztok addig ezt légyszi tegyétek számunkra is láthatóvá, mert sok jó M* kezdeményezés földbeállásának voltunk már tanúi ahhoz, hogy a hosszú hallgatásokat egyből rossz hírként kezeljük. :(

Köszi és jó munkát, :)

Thomas
 
Válasz
Válasz:
 
Válaszadó neve: magus.hu-verren
Eddig 2 látogató jelölte hasznosnak
dátum: 2014. 03. 06.
 
Szia!

Éppen azon dolgozunk, hogy kibővüljön ez a terület és a megszokott kényeztetés újra megvalósuljon. Szükségünk lesz még 1-2 hétre, de utána remélhetőleg folyamatosan tudunk kommunikálni felétek és veletek!

Köszönet a sok türelemért! ;)
 
Online
 
Kérdés
Kérdés:
 
Kérdező neve: Mr. Strong
Eddig 0 látogató jelölte hasznosnak
dátum: 2013. 11. 18.
 
Üdvözletem a tisztelt fejlesztőknek!

Ebben a szent percben fogalmazódott meg (egy kaland írása közben) a kérdés. Lesz (akár egy olvasás után is azonnal játszható) példa kaland leírás a könyvben?

Csak, hogy bemutassátok élőben a pontos mechanizmust egy csomó képességre és a KM-ek tudják, hogy nagyjából hogyan is néz ki egy olyan kaland amit a tervezők szerint a legjobban idomul a szabályokhoz? Mondjuk gondolok itt: nyomozással kapcsolatos jelenetekre, varázslás és nem támadó varázslattal foglalkozó jelenetekre, papi rituálék játékbeli megvalósítására, különböző harci pillanatok leírására (gyakori probléma nálunk ez a "hátra futok meditálok a háború közepén egy sátorba" dolog. Elvileg valóságban nonszensz a kérdés, de a szabályok megkaparásával tulajdonképpen nem tiltott dolog.) és más hasonló jelenetek megvalósítása, esetleg ellenfél karakterek kidolgozására irányuló szempontok felsorolása...

Köszönöm.
 
Válasz
Válasz:
 
Válaszadó neve: magus.hu-verren
Eddig 1 látogató jelölte hasznosnak
dátum: 2014. 02. 06.
 
Üdv!

Példakaland: olyan kalandot és példajáték leírást tervezünk, amelyen keresztül folyamatosan mutatjuk be a szabályok alkalmazását az egyszerű alapoktól a bonyolultabb lehetőségekig. A példajáték mellé tervezzük annak leírását, hogy könnyebb legyen összekapcsolni a játék és az irodalom "valóságát". Pld. a játék során elhangzik a mondat, hogy "durván lehordom és elzavarom a kapuőrt", ami a novellában nyilván szép körmondatokban kerül le vagy körülírásra. Esetleges irodalmi túlkapásokat is modellezni szeretnénk. A lényeg, hogy mindkettőnek átérezzük sajátságos légkörét.

A szabályok "megkaparhatósága" mindig mesélői feladatkör marad. Ha enged, érdemes tudnia miért teszi (az például alapos ok lehet, ha a játékos egy fejjel magasabb :D)

Szívesen!